Egyre több szülő tartja otthon a gyerekét a balassagyarmati polgármester szerint

járvány
2021 március 01., 05:21

Vasárnap az Oktatási Hivataltól is kérte a balassagyarmati polgármester, hogy legalább a 7-8. osztályok számára rendeljenek el rendkívüli szünetet a város iskoláiban. Csach Gábor néhány nappal korábban a tankerülethez fordult ugyanezzel a kéréssel, látva, hogy drasztikusan romlik a vírushelyzet a településen. Friss posztjából nem derül ki, kapott-e bármilyen választ a levelére.

Továbbra is arra biztatja a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye bölcsődébe, óvodába, iskolába a gyerekét. Szerinte már sokan megfogadták a tanácsot, érezhetően kevesebb a gyerek az intézményekben. Csach szeretné elérni, hogy soron kívül teszteljék az óvodai és iskolai dolgozókat.

A fideszes polgármester a kormányhivataltól kapott heti összesítés alapján azt írja, az elmúlt héten regisztrálták a legtöbb fertőzöttet a 15 ezer fős városban a járvány kitörése óta (naponta átlagosan 17-et). Közben naponta átlagosan 40-60 embert oltanak be, de a fertőzöttek száma valójában magasabb lehet ennél. A hétvégén 80 covidos beteget ápoltak a helyi kórházban, 13-an voltak lélegeztetőgépen.

link Forrás

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője szombaton arról beszélt, megfontolandó lenne két hétre hazaküldeni a gyerekeket, és bezárni a nem létfontosságú üzleteket. Az országos adatokból látszik, hogy jóval erősebb a harmadik hullámban a járvány növekedési üteme, mint a másodikban volt. Európában nálunk növekszik legnagyobb mértékben a regisztrált fertőzöttek száma.

link Forrás

Címlapkép: Balassagyarmat főtere. Komka Péter/MTI