Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

A kormány egyeztetett az uniós országokkal az oltási igazolásról, majd itthon mást fogadott el

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A magyar kormány annak ellenére módosította az oltási igazolványról szóló rendeletet azzal, hogy abból törölték a védőoltás típusára vonatkozó részeket, hogy egy hónappal korábban, január 27-én az európai uniós tagállamok közös iránymutatásokat fogadtak el, miszerint az oltási igazolványoknak tartalmaznia kell a vakcina típusát és gyártójának nevét is.

Az uniós országok a döntés szerint olyan oltási igazolványt terveznek készíteni, ami egységes mintát követ és az EU-ban mindenhol felhasználható. Mivel a testület konszenzussal döntött, a Népszava szerint feltételezhető, hogy az állásfoglalásokhoz Orbán Viktor is a nevét adta.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke február 26-án azt mondta, három hónapon belül elkészülhet egy uniós szinten összehangolt rendszer, ahova az egészségügyi szempontból legfontosabb, már egyeztetett adatokat töltenék fel. A magyar kormány másnap módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletet azzal, hogy az oltási igazolványban nem kell feltüntetni a védőoltás típusát. Ez nyilván totálisan ellentétes az egységes európai tanúsítvány adattartalmára vonatkozó határozattal, ami feltételezhetően újabb konfliktusokhoz vezethet Brüsszellel. (Népszava)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó