50 millió forint tisztára mosásában vehetett részt egy 69 éves, Tolna megyei nő

bűnügy
2021 március 05., 06:25

A Tolna megyei rendőrség gyanúja szerint legalább 50 millió forint, bűncselekményből származó pénz tisztára mosásában vett részt egy 69 éves, naki nő.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint az illető egy ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre bűncselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy a nő a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző bankban, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést biztosított az általa interneten megismert személy kérésére. A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket. Bár bankszámláit más ügy miatt zárolták, hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak új bankszámlákat, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

A nőt márcous 2-án fogták el, és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását. A lakásán tartott kutatás során a nyomozók telefonokat és számítógépet foglaltak le. A Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte bűnügyi felügyeletét.