Életfogytiglant kértek a két amerikai fiatalra, akik halálra késeltek Rómában egy civil ruhás rendőrt

2021 március 6., szombat 16:57

Egy olasz ügyész életfogytiglani büntetést kért egy 20 és 21 éves amerikai fiatalra, akik 2019-ben megöltek egy rendőrt Rómában.

A 21 éves Finnegan Lee Elder és a 20 éves Gabriel Natale-Hjorth 2019-ben Rómában nyaraltak éppen, amikor úgy döntöttek, kokaint szeretnének venni az utcán. Meg is kérdeztek egy férfit, aki azt állította, hogy neki nincs, de ismer egy árust. A férfi javaslata alapján a két fiatal felkereste az árust, aki viszont aszpirint adott nekik kokain helyett. Amikor az amerikaiak erre rájöttek, visszamentek a vásárlás helyszínére, de az árus már nem volt ott, csak az a férfi, aki őt ajánlotta, ezért úgy döntöttek, őt rabolják ki. El is vették a férfi hátizsákját, és azt mondták, akkor adják vissza neki, ha 100 eurót és egy gramm kokaint ad érte cserébe. Másnapra beszélték meg a találkozót, de a férfi két civilruhás rendőrrel jelent meg, akik rögtön elmondták, hogy rendőrök, Elder Finnegan Lee ennek ellenére egyiküket tizenegyszer megszúrta. A rendőr belehalt sérüléseibe.

Az ügyész szerint a támadás aránytalan és halálos volt, ezért a kiszabható legmagasabb büntetést kérte a bíróságtól. A két amerikai azzal védekezett, hogy nem hallották, hogy a rendőrök azonosították volna magukat. (abc)