Meredeken emelkedik a legsúlyosabb állapotban lévő covidosok száma

járvány
2021 március 07., 08:55

Tovább romlottak a kórházi adatok a ma reggeli járványjelentés szerint. 202-vel több covidost kezelnek kórházban, mint egy napja.

link Forrás

És ismét nőtt a lélegeztetőn lévő koronavírusos fertőzöttek száma. Itt a növekedés két hete ijesztően meredek, ami - a lélegeztetőre kerültek halálozási aránya alapján - előre vetíti, hogy az áldozatok száma is jelentősen emelkedni fog.

link Forrás

Van két koronavírusos adat a ma reggeli járványjelentésben, ami látszólag javult a tegnapihoz képest: az új fertőzöttek és az áldozatok száma.

Csakhogy ha a vasárnapi adatokat a múlt vasárnapival vetjük össze, az látszik, hogy közel sincs itt a járvány tetőzése.

Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma tegnap rekordot döntött (7 269), de a mai 6 201 is jóval magasabb az egy héttel ezelőtti adatnál. (A tegnapinál 1 900-zal kevesebb, 33 771 tesztből találtak 6 201 fertőzöttet. Az elvégzett vizsgálatokon belül a pozitív tesztek száma csökkent 20 százalékról 18 százalékra. De még így is nagyon magas.)

photo_camera Azokat a számokat emeltük ki, amik magasabbak az egy héttel korábbinál.

(Az szinte biztos, hogy holnap, de különösen kedden viszonylag alacsonyabb lesz az új fertőzöttek száma, ekkor érkezik be a kevesebb hétvégi tesztel eredménye. A hétnapos mozgóátlagra érdemes ezért figyelni.)

A haláleseteknél vasárnap és hétfőn rendre alacsonyabb a szám a heti átlagnál. Ez így van most is, de a 108 áldozatnál többet idén vasárnap még nem jelentettek.

photo_camera Azokat a számokat emeltük ki, amik magasabbak az egy héttel korábbinál.

A járvány eddig áldozatainak a száma 15 873-ra nőtt.

link Forrás

A kórházi számokból látszik, hogy a járvány harmadik hulláma még messze lehet a csúcsától.

Az AstraZeneca körüli káosz látszik a beoltottak számán. A többi vakcinával oltottak ugyan - sőt, az Astrával azokat is, akik a kormány tájékoztatására nem hallgatva mégis elmentek az oltópontokra, és nem vártak újabb egy hetet, hogy megkapják az oltásukat -, de így is csak 31 904-en kapták meg az első oltást.

link Forrás

Összesen már 981 401 embert oltottak legalább egyszer, a számuk ma elérheti az egymilliót.

link Forrás

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Somogyban, Nógrádban és Komárom-Esztergomban regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet.

link Forrás