Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Meredeken emelkedik a legsúlyosabb állapotban lévő covidosok száma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Tovább romlottak a kórházi adatok a ma reggeli járványjelentés szerint. 202-vel több covidost kezelnek kórházban, mint egy napja.

És ismét nőtt a lélegeztetőn lévő koronavírusos fertőzöttek száma. Itt a növekedés két hete ijesztően meredek, ami - a lélegeztetőre kerültek halálozási aránya alapján - előre vetíti, hogy az áldozatok száma is jelentősen emelkedni fog. 

Van két koronavírusos adat a ma reggeli járványjelentésben, ami látszólag javult a tegnapihoz képest: az új fertőzöttek és az áldozatok száma. 

Csakhogy ha a vasárnapi adatokat a múlt vasárnapival vetjük össze, az látszik, hogy közel sincs itt a járvány tetőzése.

Az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma tegnap rekordot döntött (7 269), de a mai 6 201 is jóval magasabb az egy héttel ezelőtti adatnál. (A tegnapinál 1 900-zal kevesebb, 33 771 tesztből találtak 6 201 fertőzöttet. Az elvégzett vizsgálatokon belül a pozitív tesztek száma csökkent 20 százalékról 18 százalékra. De még így is nagyon magas.)

Azokat a számokat emeltük ki, amik magasabbak az egy héttel korábbinál. 

(Az szinte biztos, hogy holnap, de különösen kedden viszonylag alacsonyabb lesz az új fertőzöttek száma, ekkor érkezik be a kevesebb hétvégi tesztel eredménye. A hétnapos mozgóátlagra érdemes ezért figyelni.) 

A haláleseteknél vasárnap és hétfőn rendre alacsonyabb a szám a heti átlagnál. Ez így van most is, de a 108 áldozatnál többet idén vasárnap még nem jelentettek. 

Azokat a számokat emeltük ki, amik magasabbak az egy héttel korábbinál. 

A járvány eddig áldozatainak a száma 15 873-ra nőtt. 

A kórházi számokból látszik, hogy a járvány harmadik hulláma még messze lehet a csúcsától. 

Az AstraZeneca körüli káosz látszik a beoltottak számán. A többi vakcinával oltottak ugyan - sőt, az Astrával azokat is, akik a kormány tájékoztatására nem hallgatva mégis elmentek az oltópontokra, és nem vártak újabb egy hetet, hogy megkapják az oltásukat -, de így is csak 31 904-en kapták meg az első oltást. 

Összesen már 981 401 embert oltottak legalább egyszer, a számuk ma elérheti az egymilliót. 

Az elmúlt két hétben lakosságarányosan Somogyban, Nógrádban és Komárom-Esztergomban regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó