Belassították a Twittert Oroszországban

Belassította a Twittert az orosz médiahatóság, amiért az oldal nem tiltott le több olyan posztot, amit a jogszabályok szerint le kellett volna.

A Roszkomnadzor azzal is fenyegetőzik, hogy teljesen leállítja a szolgáltatást, amiért körülbelül 3000 illegális tartalmat nem töröltek, szembemenve az orosz törvényekkel. A hatóság állítása szerint ezek a tartalmak öngyilkosságra buzdítónak, valamint a gyerekpornográfiát és a kábítószerek fogyasztásához adnak tanácsot.

Oroszországban egyébként a Twittert széles körben használják Alekszej Navalnij, bebörtönzött ellenzéki vezető támogatói.

A korlátozás a mobileszközök 100 százalékára, a nem mobil eszközöknek pedig az 50 százalékára vonatkozik.

Az orosz parlament alsóháza tavaly decemberben fogadta el azt a törvénytervezetet, amely lehetővé teszi, hogy szankciókat vessenek ki az amerikai közösségi platformokra az ott megjelent tartalmak miatt. (Reuters, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.