Nem kellett sokáig keresgelni, ki öntött két köbméter marhaszart Igor Matovic miniszterelnök hivatala elé Pozsonyban

külföld
2021 március 10., 15:27

A szlovák kormány hivatalába érkezőknek hajnalban egy teherautó platónyi szart kellett kerülgetniük, valaki ugyanis két köbméter érett marhatrágyát billentett a kovácsoltvas kapu elé. A rendőrök azonnal nyomozni kezdtek, de a tettes hamar feladta magát.

Juraj Draxler, a Fico-kormány egykori oktatásügyi minisztere a saját Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ő boríttatta oda a trágyát Igor Matovic hivatala elé.

link Forrás

Draxler és aktivistái a teherautó lerakodása után egy lufikból összerakott figurát eresztettek a Duna fölé.

„A Dunánál felengedtünk egy Igor Matovičot ábrázoló bohócot, nagyobbat, mint múltkor, Matovič kapuja elé pedig kiszórtunk egy kupac trágyát. Matovič minden nap valami szart szór ránk, hát most visszaadtuk neki” - írta a posztjában. (A fordítást a parameter.sk és az Új Szó tudósításaiból vettük át)

Szlovákiában egy hete téma a kormányválság, miután Matovic a koalíciós partnerekkel nem egyeztetett arról, hogy az ország bevásárol orosz vakcinákból. Maga a kormányfőhelyettes, a négypárti koalíció egyik pártjának, a Szabadság és Szolidaritás (SaS) pártnak az elnöke mondta a miniszterelnökről, hogy

"azzal kell szembesülnünk, hogy a kormányfő gyakorlatilag már mindenkit maga ellen fordított: a kormányt, az elnököt, a koalíciós partnereket, a különféle szervezeteket és természetesen az embereket, a széles közvéleményt. Efelett már nem hunyhatunk szemet."