Vádat emeltek Bede Zsolt ellen

bűnügy
2021 március 12., 13:54

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség garázdaság vétségével és gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja Bede Zsoltot. A kormánypárti provokátor 2019. április 10-én délután a Nyugati téren a DK aláírásgyűjtő aktivistáinak sátrába rúgta a nála lévő focilabdát, majd nagy erővel egy másik sátor előtt levő pultnak és a sátor oldalának rúgta a labdát. Miután egy aktivista felszólította, hogy hagyja abba, Bede Zsolt hangosan és trágárul szitkozódva leköpte az aktivistát.

Bede Zsolt
photo_camera Bede Zsolt Fotó: Halász Júlia

A vádiratnak része még egy másik balhé is, ami azon a tüntetésen történt, amit tavaly január 30-án a Fidesz szervezett Niedermüller Péter ellen a VII. kerületi Polgármesteri Hivatal elé. Bede Zsolt itt hangosan és indulatosan inzultált egy újságírót, akinek egymás után kétszer levette a szemüvegét és meg is lökte a felsőtestén. A vádirat szerint a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében –

szabjon ki pénzbüntetést a 40 éves férfival szemben.

link Forrás

Bede Zsoltnak nincs szerencséje az ügyészséggel, februrárban elutasították a feljelentését, amit azért tett, mert szerinte Hadházy Ákos elütötte, amikor ráfeküdt az autója motorháztetőjére. De az ügyészség arra jutott, hogy a cselekmény nem bűncselekmény. (Ügyészség)