Megnyitott a kínai szálloda, amit jegesmedvék zárt kifutója köré építettek

Jegesmedvét bámuló turisták a Harbin Polar Land szállodában.Fotó: STR/AFP

Megnyitott a Harbin Polar Land nevű szálloda Kína északkeleti részén, Harbin városában. Ezt a szállodát gyakorlatilag egy zárt jegesmedvekifutó köré építették, és azzal is hirdetik, hogy a szobákból a nap 24 órájában megfigyelhetők az állatok. Ezzel sikeresen magukra is haragították a világ állatvédőit, ami nem csoda, tekintettel arra, hogy a veszélyeztetett faj egyedeit éles reflektorfényben fényképezhetik a látogatók tömegei, miközben műsziklák és műjégcsapok között, egy fehérre mázolt padlón tengetik mindennapjaikat.

A harbini szállodát gyakorlatilag a jegesmedvék aprócska, műsziklákkal és műjégcsapokkal díszített, reflektorokkal bevilágított kifutója köré építették.Fotó: STR/AFP

"A jegesmedvék az északi sarkvidékre valók, nem állatkertekbe, vagy akváriumok üvegkalickáiba, pláne nem szállodákba" - nyilatkozta Jason Baker, a Peta állatvédő szervezet ázsiai részlegének alelnöke. A vadonban a jegesmedvék több ezer kilométer hosszan elterülő vidéken élnek, nem aprócska terekbe szorítva.

A Kinai Állatjóléti Hálózat egy neve elhallgatását kérő szóvivője szerint a kínai állatvédelmi törvény hiányosságai teremtettek lehetőséget arra, hogy üzleti vállalkozások azok jólétére tekintet nélkül zsákmányolhassanak ki állatokat. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.