Megnyitott a kínai szálloda, amit jegesmedvék zárt kifutója köré építettek

ÉLET
2021 március 13., 11:33
Jegesmedvét bámuló turisták a Harbin Polar Land szállodában.
photo_camera Jegesmedvét bámuló turisták a Harbin Polar Land szállodában. Fotó: STR/AFP

Megnyitott a Harbin Polar Land nevű szálloda Kína északkeleti részén, Harbin városában. Ezt a szállodát gyakorlatilag egy zárt jegesmedvekifutó köré építették, és azzal is hirdetik, hogy a szobákból a nap 24 órájában megfigyelhetők az állatok. Ezzel sikeresen magukra is haragították a világ állatvédőit, ami nem csoda, tekintettel arra, hogy a veszélyeztetett faj egyedeit éles reflektorfényben fényképezhetik a látogatók tömegei, miközben műsziklák és műjégcsapok között, egy fehérre mázolt padlón tengetik mindennapjaikat.

A harbini szállodát gyakorlatilag a jegesmedvék aprócska, műsziklákkal és műjégcsapokkal díszített, reflektorokkal bevilágított kifutója köré építették.
photo_camera A harbini szállodát gyakorlatilag a jegesmedvék aprócska, műsziklákkal és műjégcsapokkal díszített, reflektorokkal bevilágított kifutója köré építették. Fotó: STR/AFP

"A jegesmedvék az északi sarkvidékre valók, nem állatkertekbe, vagy akváriumok üvegkalickáiba, pláne nem szállodákba" - nyilatkozta Jason Baker, a Peta állatvédő szervezet ázsiai részlegének alelnöke. A vadonban a jegesmedvék több ezer kilométer hosszan elterülő vidéken élnek, nem aprócska terekbe szorítva.

A Kinai Állatjóléti Hálózat egy neve elhallgatását kérő szóvivője szerint a kínai állatvédelmi törvény hiányosságai teremtettek lehetőséget arra, hogy üzleti vállalkozások azok jólétére tekintet nélkül zsákmányolhassanak ki állatokat. (Via The Guardian)