Legalább 14 tüntetőt megöltek Mianmarban a biztonsági erők

Legalább 14 tüntetőt megöltek a mianmari Jangonban, miután a katonai puccsal eltávolított politikusok forradalomra hívták a híveiket, és a botokkal és késekkel felszerelkezett tüntetők ellen éles lőszert vetettek be a biztonsági erők.

Fotó: STR/AFP

A katonai junta szükségállapotot vezetett be, miután kínai üzleteket támadtak meg. A tüntetők úgy vélik, Kína támogatja a mianmari hadsereget.

Mianmarban a február 1-i katonai puccs óta tüntetnek. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.