Sajtóértesülések szerint Meghan Markle indulna a következő amerikai elnökválasztáson

bulvár
2021 március 15., 19:33

A királyi család ügyeiben mindig nagyon jól (vagy rosszul) értesült brit bulvársajtó szerint magas beosztású demokrata párti politikusokkal tárgyal Meghan Markle sussexi hercegné az Egyesült Államokban. A Daily Mail forrásai azt állítják, hogy Markle elindulna a 2024-es amerikai elnökválasztáson a demokraták színeiben, amennyiben az akkor 82 éves Biden úgy döntene, hogy nem indul újra.

A lap forrásai szerint Markle úgy spekulál, hogy a napokban leadott amerikai interjúja megkedveltette és ismertebbé tette az Egyesült Államokban, erre pedig alapozhat egy elnöki kampányban. Jelenleg a kampányfinanszírozással kapcsolatos egyeztetések zajlanak - állította a Mailnek egy jó washingtoni kapcsolatokkal rendelkező brit munkáspárti politikus.

Ha sikerrel jár, a most 39 éves színész-hercegné lehetne az Amerikai Egyesült Államok első női elnöke. Meghan Markle még színészkarrierje előtt, egyetemistaként foglalkozott a politikai pálya gondolatával, gyakornokként dolgozott az USA Buenos Aires-i nagykövetségén. (Page Six)