Elton John képmutatónak nevezte a Vatikánt

„Hogy utasíthatja vissza a Vatikán a melegházasságok megáldását azzal, hogy bűnnek nevezik, miközben boldogan profitálnak abból, hogy milliókat fektettek a Rocketman című filmbe, ami arról szól, hogyan találtam meg a boldogságot a férjem, David oldalán?”

– írta Elton John a Twitterén, miután hozzá is eljutott a hír, hogy a Vatikán deklarálta, nem áld meg meleg párokat, mert „Isten nem áldja meg a bűnt”. Az énekes posztja mellé odaírta hashtag formájában azt is, hogy #hypocrisy, vagyis képmutatás.

Először az olasz Corriere della Sera írt arról még 2019-ben, hogy a Vatikán négymillió eurót fektetett be az Elton John életéről, vagyis drogfüggőségéről és coming outjáról szóló filmbe, illetve a Men in Black folytatásába. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó