Megállt a forgalom egy orosz városban, mert mindenki azt mozizta, ahogy egy medve üldöz egy férfit

Ön mit tenne, ha békésen telefonálna az utcán, majd arra eszmélne, hogy egy behemót medve ugrik elő egy hókupac mögül? Eszébe jutna, hogyan hárít el Bear Grylls egy medvetámadást? Ez az orosz férfi nem próbált se ordítani, se halottnak tettetni magát, csak lélekszakadva menekült az állat elől. Végül átrohant az úttesten, a medve utána, csakhogy közben jött egy busz. Szerencsére a medvének nem lett baja a koccanástól. 

A jelenet ma reggel játszódott le Nyizsnyevartovszkban, ami Hanti- és Manysiföldön található. A buszra várakozók és az autókban ülők tátott szájjal bámulták a szürreális jelenetet. A fiatal állatot többen is levideózták, láthatóan teljesen zavarodottan mászkált fel-alá a város külterületén. 

Az autósok próbálták dudálással elriasztani a medvét, nem sok sikerrel. Végül a busszal való találkozás után befutott egy telekre, ahol be tudták keríteni, elaltatták, és visszavitték annak a hotelnek a területére, ahonnan elszökött - és ahol kiderült, hogy egy másik medvét is tart a tulajdonos, aki pénzbírságot kapott. 

Az ügyészség vizsgálódik, hogy a férfinek volt-e egyáltalán engedélye arra, hogy vadállatot tartson. A polgármester, Vaszilij Tyihonov mindenkit biztosított arról, hogy a medvének jó helyet fognak találni. A megkergetett férfi viszont ezután valószínűleg egy ideig nem megy hókupacok közelébe. (Zvezda.ru)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.