Három évet kapott a hacker, aki hírességek Twitterén keresztül kért Bitcoint

Három év ítélték Graham Clarkot, aki 2020 júliusában hackelte meg a Twittert, jelentette be kedden a floridai ügyészség.

Clark a kibertámadás során többek között Bill Gates, Kanye West, Elon Musk, Barack Obama, Joe Biden és más hírességek Twitterére írta ki azt az üzenetet, hogy:

„Visszaadok valamit a közösségnek. Küldj Bitcoint az alábbi címre, és megduplázva küldöm vissza. Ha ezer dollárt küldesz, kétezret kapsz vissza. Ez csak a következő 30 percre érvényes.”

Az ügyészség szerint az akkor 17 éves srác a támadással összesen 117 440 dollárt lopott el. Az ügyész három év próbaidőt is kiszabott, hogy a most 18 éves fiúnak legyen esélye jó útra térni. (abcNews)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó