Egyszerre közölt helyreigazítást 19 kormánypárti lap

A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány 19 lapja tett közzé egyszerre helyreigazítást pénteken, írja a Média1. Szinte az összes vidéki lapban megjelent a Mediaworks központi szerkesztőségétől kapott kamuhír, így mindet helyreigazító közlemény publikálására kötelezte a bíróság. Az alábbi szöveggel: 

„2021. március 9. napján e felületünkön közzétett »Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg« című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát nem idézte tárgyalásra a bíróság, így azon megjelennie sem kellett.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.