Internetes népi hős lett a 76 éves kínai származású nő, aki fadarabbal tanította móresre rasszista támadóját San Fransiscóban

külföld
2021 március 19., 12:01

Még mindig trauma hatása alatt áll, és jobb szemére nem lát Hszie Hsziaocsen, a 76 éves, San Fransiscóban élő kínai nő, akit szerdán támadtak meg az utcán, írja a BBC.

Elmondása szerint épp egy útkereszteződésnél várakozott, amikor egy 39 éves férfi azt kiáltotta: „Kínai!”, majd erősen arcon ütötte. A nő erre felkapott egy fadarabot a földről, és ütlegelni kezdte támadóját.

A hír óriási karriert futott be a kínai közösségi médiában, 1,4 milliárdan látták a bátor visszavágásról szóló hashtaget, és sokan méltatták a nőt, amiért móresre tanította a rasszista férfit. Sokan felhívták a figyelmet, hogy ideje összefognia az Egyesült Államokban élő kínai diaszpórának, és közös erővel kell fellépni.

A Twitterre is feltöltöttek egy videót, ami a támadás utáni percekben készült.

link Forrás

Unokája azóta gyűjtést indított az orvosi kezelés finanszírozására. Elmondása szerint nagymamája mentálisan is nehezen teszi túl magát a dolgon, azonnal sírni kezd, ha szóba kerül az eset.

Amerikában egy éve szaporodnak az ázsiai származású emberekkel szemben elkövetett támadások. Mindegyikre jellemző, hogy maguk az események előzmény nélküliek, az áldozatok csak balszerencsejükre vannak rosszkor, rossz helyen. Ugyanakkor egyik eset sem meglepő annak fényében, hogy tavaly egyenesen a Fehér Házból indult a kínaiakkal szembeni hangulatkeltés, írtuk „A kung fluzás eredménye” című cikkünkben.