Gődény és Toroczkai sem fizette be a tüntetésszervezésért kiszabott bírságot

bűnügy
2021 március 22., 18:39

Nem fizette még be a jogellenes gyülekezések szervezése, illetve tartása miatt kiszabott milliós bírságát sem Gődény György, sem Toroczkai László, írja a 24.hu a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva. Gődényt egymillió forintra büntették a február végi Hősök terén rendezett demonstráció, Toroczkait 1,5 millióra a március 15-i megmozdulás miatt. Arra a kérdésre, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy a szervezők ne rendezhessenek hasonló eseményeket, a BRFK azt válaszolta a lapnak, hogy

a szervezőket közvetlenül is megkeresik, és felhívják "a veszélyhelyzet idején alkalmazandó kormányrendelet rendelkezéseinek betartására," illetve hogy "a korábbi hasonló jogsértés miatt megállapított bírságokat is figyelembe véve, a hatályos jogszabályi keretek között" alkalmaznak szankciókat.

Az egymilliós bírság ugyanis nem szegte kedvét, Gődény most szombatra is tüntetést szervezett. A rendőrség beszámolója szerint ezen 98 ember ellen részvétel, 216 személy ellen tiltott csoportosulás miatt indítottak szabálysértési eljárást.