Videófelvételek kerültek elő arról, hogy ausztrál képviselők Scott Morrison íróasztalán és a parlament imatermében szexelnek

SZEX
2021 március 23., 06:12

Óriási botrány bontakozott ki az ausztrál parlament körül, ami úgy kezdődött, hogy az ausztrál védelmi miniszter segédje azzal állt elő, hogy megerőszakolta egy tanácsadó a parlamentben. Most olyan felvételek kerültek elő, amelyeken a parlament különböző alkalmazottai szexelnek különböző helyeken az országházban, például a miniszterelnök íróasztalán.

Az aktusokról készült felvételeket egy volt kormányzati alkalmazott szivárogtatta ki a médiának, aki azt mondta, ő már annyi ilyet látott, hogy immunissá vált rájuk.

A két évvel ezelőtt készített videófelvételek között van olyan, ahol a parlamenti alkalmazottak az imateremben szexelnek, de az is előfordult, hogy prostituáltakat hívtak az épületbe.A szivárogtató egyébként azt a férfikultúrát okolta, amely szerint a férfiak azt gondolják, bármit megtehetnek.

Scott Morrison miniszterelnök a videókat „gyalázatosnak” nevezte, és kijelentette, hogy rendbe kell szedni a parlamentet, és félre kell tenni a politikát.

photo_camera Scott Morrison. Fotó: GARY RAMAGE/AFP

Karen Andrews kabinetminiszter újságíróknak azt mondta, hogy „a lelkiismerete nem engedi, hogy tovább hallgasson” a politikában uralkodó szexizmusról. Szerinte fontolóra kell venni, hogy nemi kvótát vezessenek be a parlamentben, aminek az ötletét Morrison sem ellenezte.

A kirobbant ügy már az elejétől fogva botrányos volt, többször tüntettek is miatta. Brittany Higgins, az ausztrál védelmi miniszter segédje az állította, hogy 2019-ben megerőszakolta a főnöke egyik tanácsadója, akit azóta elbocsátottak. A felháborodást viszont az váltotta ki igazán, amikor a védelmi miniszter, Linda Reynolds hazug tehénnek nevezte Higginst. Reynolds szerint nem a bántalmazás tényét vitatta el, csupán nem hitte el az erőszak körülményeit. (BBC)