Koronavírus-számok Magyarországon 05.13.
Elhunytak + 82 Σ 28 970
Kórházban - 192 Σ 2 782
Fertőzöttek + 1 416 Σ 795 200
Tesztek + 27 818 Σ 5 588 435
Egyszer oltottak + 28 973 Σ 4 420 767

Elkezdik oltani a BKK, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamos Művek és a MÁV dolgozóit

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Müller Cecília az operatív törzs szerdai tájékoztatóján beszélt arról, hogy úgy döntöttek, kiterjesztik az oltások körét a vírus gyors terjedése miatt. Ez azt jelenti, hogy miközben folytatódik a 65 év felettiek oltása, megkezdik a kritikus infrastruktúrákba tartozó szolgáltatók, nélkülözhetetlen szolgáltatást biztosító dolgozóinak oltását is. Vagyis beoltják a

  • BKK
  • a Paksi Atomerőmű
  • és a Magyar Villamosművek,
  • illetve MÁV és GYESEV dolgozóit.
Tájékoztató felirat a járművezető védelmére lezárt első ülésekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik autóbuszán, a Népligetben 2021. március 12-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A reggeli adatok szerint 249 újabb áldozata van a járványnak, összesen közel 19 ezer. 7587 új fertőzöttet azonosítottak 33 ezer tesztből, és 68-cal csökkent a kórházban levő fertőzöttek száma (11805), de nem lehet tudni, közülük hány embert engedtek haza, vagy mennyien haltak meg. A lélegeztetőn levők száma viszont tovább nőtt, 1423-an vannak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó