Észak-Korea újabb rakétakísérleteket hajtott végre, de Biden továbbra is nyitott a tárgyalásokra

A hétvégén Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki nem sokkal azután, hogy két amerikai miniszter látogatást tett a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Ez volt az első észak-koreai rakétakísérlet, amióta Joe Biden az amerikai elnök.

Phenjan a rakétakísérletek során olyan fegyvereket tesztelt, amikre Biden két magas rangú tisztségviselője szerint nem terjed ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának tilalma, vagyis kilövésükkel nem sértettek ENSZ-határozatot. Ezt egy keddi, telefonos sajtótájékoztatón közölték, ahol azt is elmondták, hogy az amerikai vezetés folytatni fogja erőfeszítéseit annak érdekében, hogy Dél-Koreával, Japánnal és Kínával is szorosan együttműködve nyitva tartsák Phenjan felé a tárgyalások lehetőségét.

Csö Szon Hui észak-koreai külügyminiszter-helyettes múlt hét szerdán azt közölte, hogy a Joe Biden vezette új amerikai kormányzat megpróbálta felvenni hazájával a kapcsolatot, ám Phenjan erre mindaddig nem hajlandó, amíg az Egyesült Államok fel nem hagy az irányába folytatott „ellenséges politikával”. (Reuters/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.