Luxemburgban áprilisban újra kinyithatnak a kávézók és az éttermek

Április hetedikén részlegesen újranyithat a vendéglátó szektor Luxemburgban, a kávézók, bárok és éttermek kültéren újra kiszolgálhatják majd a vendégeket - írja a Guardian.

A kicsit több, mint 620 ezer lakosú országban november vége óta nem fogadhatnak vendégeket a vendéglátóhelyek. Xavier Bettel miniszterelnök bejelentése szerint viszont két hét múlva már este hatig kinyithatnak a vendéglők, kocsmák és hasonlók. 

Mindeközben a szomszédos országok, Franciaország és Belgium éppen, hogy szigorítanak. Franciaországban újabb három régióban vezetik be a szigorú korlátozásokat, Belgiumban pedig az egész országban fokozzák a korlátozó intézkedéseket. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.