Több mint százötven antiszemita őrjöngés szerepelt értékelésként a Google térképén Auschwitzra kattintva

Több mint 150 antiszemita komment szerepelt a Google Mapsen az auschwitzi haláltábornál. A Google Review lehetőséget ad a felhasználóknak egy helyszín értékelésére, itt pontozhatják az adott helyet, és – a koncentrációs tábor esetében is – válaszolhatnak pár sorban arra a kérdésre, hogy „mit szerettek a legjobban ebben a helyben”.  

Értékelések a Google Térképen Auschwitznál.

A térképnek ezen a felületén többek között szerepeltek a „Heil Hitler”, vagy a „kár, hogy az SS-t feloszlatták” kommentek. Ezek többségét névtelen vagy álneves felhasználók írták. A Guardian szerint 24 órával azután, hogy 153 kommentet jelentettek, a legtöbb még mindig látható. „Sajnos azt tapasztaljuk sajnos, hogy sok esetben különböző sértő vagy antiszemita bejegyzés ott marad a Google Maps értékeléseiben, mert azok az oldal üzemeltetője szerint nem sértik a felhasználói szabályzatot” – mondta a lapnak az emlékhely szóvivője.

Karen Pollock, a brit holokauszt központ vezetője szerint a Google-nek felelősséget kell vállalnia ezekért a bejegyzésekért, el kell távolítania őket, és mielőbb javítania kell a moderálási szabályzatán.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.