Új ingyenes, kormánypárti bulvárlap jelent meg több vidéki városban

A héten több vidéki városban is megjelent egy új, ingyenes lap, amely több százezer példányban nyomja a kormányzati propaganda és bulvárhírek ötvözetét, egyenesen a postaládákba. A Magyar Narancs cikke szerint a City7 nevű lapcsaládot a kormánypárti sajtó egyik legfontosabb kiadóvállalata, a Mediaworks állítja elő és terjeszti, elsősorban azokban a városokban, amelyeknek a vezetését 2019-ben elvesztette a Fidesz. 

Az ingyenes újság a hét második felében Szombathelyen, Szekszárdon, Pécsett és Miskolcon is megjelent, a Magyar Narancs korábban pedig azt írta, hogy Tatabányán, Hódmezővásárhelyen,  Szegeden, Salgótarjánban, Egerben, és Nagykanizsán is megjelenik majd. Főleg ellenzéki vezetésű városokra koncentrálnak, de nem kizárólag, Szekszárdon például a fideszes Ács Rezső a polgármester, aki viszont annyira elégedett a City7-el, hogy az önkormányzat újságja ezután csak havonta jelenik  majd meg. 

A hetente megjelenő újság tartalmának egyharmadát a helyi ellenzéket vagy nem fideszes városvezetést támadó és Fidesz-barát helyi hírek töltik majd meg, harmadát a Mediaworks budapesti központjában írt bulvárhírek, harmadát pedig reklámmal. A City7 központi szerkesztőségét Pósa Árpád vezeti, aki korábban a Mediaworks tulajdonában lévő Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője volt, de dolgozott a Hír TV online oldalánál, majd a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

Hamarosan Budapesten is megjelenik majd egy új ingyenes lap, a VIII. kerületben Hírny8lc néven. Ennek online verziója már az önkormányzati választások óta működik. Ezt viszont az impresszum szerint nem a Mediaworks adja ki, hanem az  Alapítvány a Polgári Józsefvárosért. A lap megjelenését plakátokon hirdetik szerte a kerületben. 

Az új ingyenes lap mottója az, hogy "Csak a valóság számít", a plakát szövege szerint pedig azért van óriási igény arra, hogy minden kerületi lakos postaládájában ott legyen a lap, mert "A mostani önkormányzat arra törekszik, hogy kizárólag egyoldalú propagandát juttasson el az embereknek, de az nem feltétlenül a valóság. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.