Új ingyenes, kormánypárti bulvárlap jelent meg több vidéki városban

2021 március 28., vasárnap 10:35

A héten több vidéki városban is megjelent egy új, ingyenes lap, amely több százezer példányban nyomja a kormányzati propaganda és bulvárhírek ötvözetét, egyenesen a postaládákba. A Magyar Narancs cikke szerint a City7 nevű lapcsaládot a kormánypárti sajtó egyik legfontosabb kiadóvállalata, a Mediaworks állítja elő és terjeszti, elsősorban azokban a városokban, amelyeknek a vezetését 2019-ben elvesztette a Fidesz.

Az ingyenes újság a hét második felében Szombathelyen, Szekszárdon, Pécsett és Miskolcon is megjelent, a Magyar Narancs korábban pedig azt írta, hogy Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Salgótarjánban, Egerben, és Nagykanizsán is megjelenik majd. Főleg ellenzéki vezetésű városokra koncentrálnak, de nem kizárólag, Szekszárdon például a fideszes Ács Rezső a polgármester, aki viszont annyira elégedett a City7-el, hogy az önkormányzat újságja ezután csak havonta jelenik majd meg.

A hetente megjelenő újság tartalmának egyharmadát a helyi ellenzéket vagy nem fideszes városvezetést támadó és Fidesz-barát helyi hírek töltik majd meg, harmadát a Mediaworks budapesti központjában írt bulvárhírek, harmadát pedig reklámmal. A City7 központi szerkesztőségét Pósa Árpád vezeti, aki korábban a Mediaworks tulajdonában lévő Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője volt, de dolgozott a Hír TV online oldalánál, majd a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese lett.

Hamarosan Budapesten is megjelenik majd egy új ingyenes lap, a VIII. kerületben Hírny8lc néven. Ennek online verziója már az önkormányzati választások óta működik. Ezt viszont az impresszum szerint nem a Mediaworks adja ki, hanem az Alapítvány a Polgári Józsefvárosért. A lap megjelenését plakátokon hirdetik szerte a kerületben.

Az új ingyenes lap mottója az, hogy "Csak a valóság számít", a plakát szövege szerint pedig azért van óriási igény arra, hogy minden kerületi lakos postaládájában ott legyen a lap, mert "A mostani önkormányzat arra törekszik, hogy kizárólag egyoldalú propagandát juttasson el az embereknek, de az nem feltétlenül a valóság.