Hatalmas lángokkal ég Indonézia egyik legnagyobb olajfinomítója

Kigyulladt Indonézia egyik legnagyobb olajfinomítója hétfőn éjszaka, eddig legalább 5 ember megsérült, 950 embert pedig evakuálni kellett, írja a BBC.

A tűz a balongani olajfinomítóban keletkezett, helyi idő szerint éjfél után 45 perccel, egyelőre még ismeretlen okokból. Hétfő reggelre sem sikerült eloltani a tüzet. Eddig 5 embert szállítottak kórházba égési sérülésekkel, 15 ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérültek nem a finomító dolgozói közül kerültek ki, hanem olyan lakosok voltak, akik a finomító közelében autóztak, amikor az kigyulladt. 

„Először erős üzemanyagszagot éreztünk, olyan erőset, hogy fájt az orrom, közben villámcsapásokat hallottunk” - mondta egy közeli lakos a Metro TV helyi hírügynökségnek.

A környékbeli falvakból 950 embert menekítettek ki a 340 hektár nagyságú finomító mellől.

A Balongan Finomító Indonézia egyik legnagyobb finomítója, egyben pedig a legfontosabb is, mivel üzemanyagot és petrolkémiai anyagokat termel Jakarta több területére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.