Karácsony: Fideszes ingatlanmutyi miatt kell megszüntetni a fővárosi hajléktalankórházat

belföld
2021 március 29., 06:53

Hétfőn derült ki a Magyar Nemzet cikke alapján, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kaphatja meg azt az épületet, amelyben a főváros kórházat működtetett a hajléktalanoknak.

Az OGYÉI mostani székhelye a Zrínyi utca 3-ban van, amit 2017-ben árverezett el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő feltűnően olcsón. Az árverést egy budai játékbolt ügyvezetője nyerte, majd kiderült, hogy az általa ügyvezetett cég olyan üzletemberekhez kapcsolódik, akik korábban Habony Árpád és Rogán Antal körül tűntek fel.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere így reagált a Magyar Nemzet cikkére:

„Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek. A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, aki tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli.”

A főpolgármester azt írja, hogy annál aljasabb dolgot nem tud elképzelni, minthogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalankórházat. Karácsony szerint minden erejükkel igyekeznek megvédeni az intézményt.