A Volkswagen ledobta az év szóvicc-bombáját

külföld
2021 március 30., 19:39

Több forrás ellenőrzése után is nehéz elhinni, de úgy tűnik, tényleg átnevezik a Volkswagen autóit az Egyesült Államokban. A német autógyártót ezentúl úgy hívják a tengerentúlon, hogy

VOLTSWAGEN.

Hétfőn a CNBC vette észre, hogy a cég amerikai oldalára véletlenül feltöltöttek egy sajtóközleményt, ami arról szólt, hogy az egész egyesült államokbeli leányvállalatot átkeresztelik. Hivatalos megerősítés nem érkezett, többen ezért azt találgatták, hogy valami félresikerült áprilisi tréfa került ki túl korán.

Kedden viszont a cég megerősítette, hogy május 21-e után nincs többé Volkswagen az Államokban, mert a céget átkeresztelik a Voltswagen of America névre.

A Volkswagen amerikai oldalán már meg is jelent a hivatalos logó.
photo_camera A Volkswagen amerikai oldalán már meg is jelent a hivatalos logó. Forrás: VW US

A VW hivatalos közleménye szerint a névváltoztatás az elköteleződésüket mutatja az elektromos autók piaca felé. Valószínűleg itt arra gondolnak, hogy amíg a német Volkswagen szó népautót jelent, addig a Voltswagenben ott van az elektromos feszültség mértékegysége.

„Most kicseréljük a K betűnket egy T-re, de amit nem cserélünk le, az a márka eltökéltsége a kategóriájuk legjobb autóinak megalkotására” – mondta Scott Keogh, az új Voltswagen Amerika leendő elnöke.

Frissítés

Késő estére kiderült, hogy mégsem változtatja meg amerikai brandjét a Volkswagen, marad minden a régiben, az egész csak egy marketinghúzásként értelmezett hazugság volt, mellyel a fél világsajtót megszívatták. Ennek, tehát a kreatív hazudozásnak amúgy van hagyománya a német gyártó történetében.