Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Svédországban elhalasztják a korlátozások lazítását

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Május 3-a előtt biztosan nem lazítanak a koronavírus miatt elrendelt korlátozásokon Svédországban, annyira súlyosnak ítélik a járvány harmadik hullámát, jelentette be szerdán Stefan Löfven svéd miniszterelnök.

"A helyzet komoly. Nagyon magas szinten van a fertőzés terjedése" - mondta.

A kormány egyebek között azt fontolgatta, hogy nagyobb látogatói számot engedélyez a vidámparkokban, a koncerteken és a labdarúgó mérkőzéseken, ám a svéd egészségügyi hatóság kedden azt javasolta, hogy halasszák el ezeket a bejelentéseket.

A megfelelő távolság megtartására figyelmeztető plakát a lazán kezelt első hullám idején, tavaly áprilisban Stockholmban.Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Az utóbbi egy napban a skandináv országból 8441 fertőzöttet és 35 Covid-19 halálesetet jelentettek. A magyar adatokhoz viszonyítva a fertőzöttek száma magasabb, hisz hazánkban 6700 új megbetegedést azonosítottak tegnap. A halálozások száma ennek ellenére sokkal magasabb Magyarországon, ahol az eddigi legsötétebb napon, tegnap 302 ember halt meg a vírus miatt. (mti)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó