A KDNP véletlenül „gender logónak” nézett egy bibliai szimbólumot

képzavar
2021 április 01., 20:32

Mozgalmas napon van túl a modern képzőművészetek iránt érdeklődő magyar jobboldal. Először az keltett nagy riadalmat, hogy a IX. kerületi önkormányzat ideiglenesen kitett a Ferenc térre egy 100 centi magas szobrot, aminek Black Lives Matter a címe. A kerület public art pályázatára érkezett alkotás elvileg csak április 14-éig lenne látható, de a Mi Hazánk emberei már az első nap OSB-lapokkal paravánozták körül, a Telex beszámolója szerint később valaki fehér festékkel öntötte le a szivárványszínű szobrot, amit azóta fegyveres katonák őriznek.

photo_camera Fotó: Ács Dániel/444

A Fidesznél és a KDNP-nél pedig az okozott zavart, hogy LMBTQ-propagandának néztek egy bibliai szimbólumot. A ferencvárosi önkormányzat jóval korábban ugyanis Dombovári Ágnes Újraformázva című plakátját is kiállította, amit még 2017-ben a Reformáció emlékévében készített a Magyar Plakát Társaság az azonos címmel megrendezett kiállítására. A plakátot akkor a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben is bemutatták.

link Forrás

A plakátot látva a KDNP dörgedelmes közleményben követelte a ferencvárosi önkormányzattól, hogy „tüntesse el ezt a gyalázatot a közterületről, és felszólítjuk az agresszorokat, hogy fejezzék be a szellemi és a tettleges keresztényüldözést!” A kormánypárt parlamenti képviselője, Vejkey Imre azt írta, „nem jópofa vicc, hanem a sötét oldal újabb, agresszív támadása a megfeszített Krisztus gender logóval való gyalázása, éppen Nagycsütörtökön. Ezt minden keresztény ember nevében visszautasítjuk!” És szerinte „nem tűrhetjük némán, hogy ránk gyújtják templomainkat, tönkreteszik harangjainkat és szent ünnepeinkre fókuszálva gyalázzák Istent és gyalázzák keresztény közösségünket”.

A műelemzésbe beszállt a Fidesz vesztegetéssel vádolt képviselője, Boldog István is, aki erről posztolt az oldalán:

link Forrás

És a képet a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet is lematricázta. A történet akkor vett váratlan csavart, amikor a plakátot kihelyező Plakátváros jelezte a KDNP pártalapítványa által pénzelt Vasárnap.hu-nak, hogy valami félreértés történhetett, mert

a mű az ő értelmezésükben nem sértő a keresztényekre nézve, hiszen a reformáció emlékévére készült alkotáson a szivárvány bibliai szimbólumként jelenik meg.Egyébként korábban éppen a KDNP-s portál is írt egy hosszú cikket a szivárvány bibliai ábrázolásáról, amiben levezették, hogy „a szivárvány annak a jelképe, hogy Isten összekapcsolta magát az emberrel, sőt, minden teremtményével.”