Hrutka János szomorúnak tartja, hogy bárki elveszítheti az állását a véleményéért

futball
2021 április 06., 15:22

Reagált Petry Zsolt kirúgására Hrutka János, akit kirúgtak a Spíler tévétől, miután arról posztolt, hogy a család az család.

Azt írta, hogy a Hertha „aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett, ráadásul pontosan senki sem tudhatja, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag vagy a sportolók szerződésében az ilyen esetekre vonatkozóan, milyen belső protokollnak kell eleget tenniük egy-egy megkereséssel, esetleges nyilatkozattal kapcsolatosan az érintetteknek”.

De kitért arra is, hogy „egzaktan azt sem tudhatjuk, hogy mit mondott Petry Zsolt a témát éppen egy másik ruhába öltöztetni próbáló újságírónak, hogy visszakérte-e ellenőrzésre a megjelentetni kívánt anyagot és valóban az és úgy jelent-e meg, ahogy azt ő szerette volna”.

Petry a hétfői interjúban azt mondta, Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, majd kifejtette, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása és azt, hogy fáj neki, hogy rasszistának tartják azokatt, akik azt mondják, „rettentő sok bűnöző lepte el Európát.” Estére már egy közleményben magyarázkodott arról, hogy tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét és azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz. A téma egy eszköz, hogy megosszuk az embereket, hogy azon keresztül szeleteljünk, bélyegezzünk, matricázzunk, meg-, és elítéljünk ismeretlenül. A szereplők, nyilatkozók is eszközök, szócsövek, hogy oldaltól függetlenül viszontlássa tollász és szerkesztő a saját gondolatait, nézeteit, a mások által megkövetelteket. Amiben lehet, hogy ő maga sem hisz igazán, de ez a feladat. Mi lesz a szócsővel? Jön a következő!” - írta.

Mindezektől függetlenül, a tények ismerete nélkül szomorúak tartja, hogy bárki elveszítheti állását véleményéért, egy adott helyzet más aspektusból való megközelítéséért.

link Forrás