A Szivárványcsaládokért Alapítvány nem örül Petry Zsolt kirúgásának

POLITIKA
2021 április 07., 10:06

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől” - írta a Facebookon a Szivárványcsaládokért Alapítvány. Petryt, aki a német bajnokságban játszó Hertha kapusedzője volt, azután rúgták ki, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjúban kritizálta a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi Péter válogatott kapust, valamint LMBTQ- és idegenellenes kijelentéseket tett.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány szerint „mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. Az »A család az család« kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások. A párbeszédhez pedig az is hozzátartozik - sőt, sokszor épp attól lesz igazán hasznos - ha időnként nem értünk egyet a másikkal.”

Az Alapítvány arról is írt a közleményben, hogy Petry szavaival ellentétben, Gulácsi nem pusztán „a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek” mellett állt ki, hanem azért is. hogy minden, kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon.

link Forrás