Ismét rekordot döntött az elhunytak száma, 311 újabb áldozatot jelentettek

járvány
2021 április 07., 06:59

Nem olyanok a napi jelentés adatai, hogy lazítást indokolnának. Soha nem jelentettek még ennyi halálesetet, ötödik napja nő a kórházban kezeltek száma. De mivel 2,5 millió embert beoltottak első körben, a miniszterelnök szerint meg lehet kezdeni az újranyitást. Azt továbbra is érthetetlen, hogy miért ehhez az adathoz kötötte Orbán Viktor a lazítást.

Ahogy azt sejteni lehetett, a járvány áldozatainak az elmúlt napokban csökkenő száma döntően annak volt köszönhető, hogy hétvégén megcsúszik a halálozások adminisztrációja. Míg tegnap 170 áldozatot jelentettek, ma 311-et. Ez rekord.

link Forrás

Az áldozatok között van egy 28 és egy 36 éves éves nő is, akiknek nem volt ismert alapbetegségük. Összesen már 22 409 covidos beteg hunyt el.

Alacsonynak tűnik a napi új fertőzöttek száma, de itt is a hosszú hétvége hatása látszik. Hétvégenként kevés tesztet végeznek, amiket mostanra értékelnek ki. Az 1 933 új fertőzöttet mindössze 12 201 tesztből találták meg. A tesztek 16 százaléka volt pozitív. Holnap látszik majd tisztábban, hogyan alakult a járvány dinamikája. Még Müller Cecília is azt mondta tegnap, hogy az új fertőzöttekről szóló adatokat „kellő óvatossággal kell kezelni”, mert az ünnepek elmúltával valószínűleg a következő napok adatai nem lesznek ennyire kedvezőek.

Rossz hír, hogy ötödik napja emelkedik a kórházban lévők száma. 12 202-en szorulnak kórházi kezelésre.

link Forrás

A lélegeztetőn lévők száma magasan, de stagnál (1 407).

link Forrás

Az oltópontokon tegnap belehúztak, hogy meglegyen a miniszterelnök által valamiért célul kitűzött 2,5 millió beoltott. Így aztán az első körben beoltottak száma tegnap rekordot döntött.

link Forrás

Az első oltást eddig összesen 2 536 751-en kapták meg, közülük már a másodikat is 1 005 936-en. Bár a miniszterelnök kommunikációjából úgy tűnik, mintha azonnal hatna az oltást, ez nem így van, aki megkapta az első oltását, az legyen még óvatos, amíg nem alakul ki valamiféle védettség a szervezetében. Ez legalább 2-3 hét.

link Forrás

Lakosságarányosan az elmúlt két hétben Somogyban, Fejérben és Vasban regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet.

link Forrás