A múzeumi integrációkért felelős miniszteri biztosként tér vissza a kormányba L. Simon László

POLITIKA
2021 április 09., 18:54

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosként tér vissza a kormányba L. Simon László, erre a posztra nevezte ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az MTI beszámolója szerint. A megbízatás április 15-től 2022. április 30-ig szól.

A minisztérium közlése szerint az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnöke, L. Simon László a múzeumi intézmények strukturális átalakításának és az új konstrukció kialakításának lehetőségeit fogja megvizsgálni, feladataik hatékony és a múzeumok szakmai színvonalát biztosító ellátása érdekében.

Fotó: L. Simon László / Facebook
photo_camera Fotó: L. Simon László / Facebook

L. Simon László 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári feladatokat látta el, utána pedig a miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára volt. Lázár János, mint miniszterelnökséget vezető miniszter viszont egy 2016-os kormányinfón bejelentette, hogy nem elégedett a műemlékvédelem területén elért eredményekkel, ezért leváltják L. Simont.