A múzeumi integrációkért felelős miniszteri biztosként tér vissza a kormányba L. Simon László

A Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integrációért felelős miniszteri biztosként tér vissza a kormányba L. Simon László, erre a posztra nevezte ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az MTI beszámolója szerint. A megbízatás április 15-től 2022. április 30-ig szól.

A minisztérium közlése szerint az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnöke, L. Simon László a múzeumi intézmények strukturális átalakításának és az új konstrukció kialakításának lehetőségeit fogja megvizsgálni, feladataik hatékony és a múzeumok szakmai színvonalát biztosító ellátása érdekében.

Fotó: L. Simon László / Facebook

L. Simon László 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári feladatokat látta el, utána pedig a miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára volt. Lázár János, mint  miniszterelnökséget vezető miniszter viszont egy 2016-os kormányinfón bejelentette, hogy nem elégedett a műemlékvédelem területén elért eredményekkel, ezért leváltják L. Simont.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó