Leváltják L. Simon Lászlót

POLITIKA
2016 június 30., 12:34
comments 254

Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött az amúgy nem túl izgalmas, csütörtöki Kormányinfón Lázár János drámai bejelentése, hogy megválnak L. Simon Lászlótól. Legalábbis a politikus nem lesz tovább kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár.Fotó: MTI/ Kovács TamásA miniszterelnökséget vezető miniszter épp a kormány eddigi munkáját értékelte, ekkor jelentette be, hogy nem elégedett a műemlékvédelem területén elért eredményekkel. (Csepreghy Nándort bezzeg megdicsérte.)

Lázár később elmondta, hogy L. Simon Lászlóval nincs baja, Spéder Zoltánhoz hasonlóan az államtitkárt is a bartájának tartja. Egyszerűen arról van szó, hogy nem elégedett a rábízott területeken elért eredményekkel. Sem a vári beruházásokkal, sem a műemlékvédelemmel. Azt még ő sem tudja, hogy milyen új területen számítanak a jövőben L. Simon szolgálataira.

Lázár a kíméletlen döntésről már Orbán Viktort is tájékoztatta, aki tudomásul vette, hogy ez van.

A sors tragédiája, hogy az államtitkár leváltása pillanatában épp magyar őshonos fajtájú kutyák bronzszobrait avatta az Állatorvostudományi Egyetem udvarán.

A bronzvizsla ekkor még nem sejthette, hogy államtitkárságának utolsó óráiban fordít hátat  L. Simon Lászlónak - Fotó: MTI/Bruzák Noémi
photo_camera A bronzvizsla ekkor még nem sejthette, hogy államtitkárságának utolsó óráiban fordít hátat L. Simon Lászlónak - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Némethnéxit

Lázár bejelentette azt is, hogy Németh Lászlóné is befejezi nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkári munkáját a Miniszterelnökségen, és nyugdíjba megy. Eddig ő felelt a takarékszövetkezeti integrációért is. Németh Lászlóné és Lázár János - Fotó_ MTI/Marjai JánosTagadta, hogy Németh Lászlóné nyugdíjazása és a Spéder-ügy között bármilyen kapcsolat lenne. A miniszter szerint egyszerűen arról van szó, hogy Németh Lászlóné hamarosan betölti a nyugdíjkorhatárt. Hozzátette, hogy azt a munkát, amit el kellet végeznie, már elvégezte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.