Újabb 1,7 milliárd forintos közbeszerzést nyert a gazdaságfejlesztési kormánybiztos cége

Az RTL Híradó szerint ennél volt kedvezőbb ajánlat is, de Nemesi Pál gazdaságfejlesztési kormánybiztos cégének pályázata több pontot kapott, ezért a szegedi Ferroép Zrt. újíthatja fel a Szegedi Egyetem jogi karának épületét.

Nemesi Pál 2019-ben a Fidesz támogatásával Szeged polgármesteri címéért is indult Botka Lászlóval szemben, tavaly ősszel pedig Orbán Viktor nevezte ki kormánybiztossá.

Nemesi PálFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Nemesi érdekeltségébe tartozó cég nem először nyert állam pályázaton, tavaly decemberben egy szintén 1,7 milliárd forintos szegedi közbeszerzést nyertek meg, akkor az derült ki, hogy a Ferroép építhet meg egy egészségügyi laboratóriumot és a hozzá tartozó irodákat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó