A koronavírus-járványra reflektál idén az Orbán utcájában hagyott krétavers

vers
2021 április 11., 15:24

Szilágyi Domokos Takarjátok be nagyapát című versét írták fel a Cinege utca járdájára azok a civilek, akik néhány éve személyes hagyományként Orbán Viktor háza előtt hagynak verseket a költészet napján.

link Forrás

Petra és baráti társasága először 2017-ban, a Posztolj verset az utcára kezdményezés miatt kaptak kedvet a dologhoz, akkor Arany János A walesi bárdok című versét hagyták a járdán a miniszterelnök háza előtt. Azóta pedig minden évben felírnak egy verset a Cinege utcába.

Az idei vers a koronavírus-járványra reflektál, arra, ahogy az elmúlt évben közössé váltak a legszemélyesebb veszteségeink. A krétázók azt mondják, ki szeretnék engedni az irodalmat a tisztelet és az unalom köréből, mert tudják, hogy a bennünk megszólaló versek át tudnak segíteni a tehetetlenségérzésen.

Idén egyébként nem pontosan Orbán háza elé került a vers, mert a ház előtti járdaszakasz tele volt levelekkel. Petra viccesen megjegyezte, hogy azt csak akkor takarítják, amikor a verseket kell eltüntetni róla, mert az általános tapasztalat az, hogy nem marad sokáig érintetlen a járdára írt szépirodalom a miniszerelnök utcájában.