Huszonegy bányászt kell kimenteni egy elárasztott kínai szénbányából

21 bányászt kell kimenteniük a mentőcsapatoknak a kínai Hszincsiang tartományban található Fengjuan bányából.

A bányában szombaton, korszerűsítési munkálatok közben történt a baleset, ami az áradáshoz vezetett.

Az érintett 29 bányász közül nyolcat már sikerült kimenekíteni, és a lent rekedt 21 ember tartózkodási helyét is beazonosították. Tizenketten voltak egy emelvényen, nyolcan egy másikon, egy bányász pedig egy menekülési útvonalnál volt, amikor jött az áradás.

A mentést nehezíti, hogy a víz miatt nincs lent áram, és megszakadtak a kommunikációs vonalak. A mentőcsapat egyszerre szivattyúzza ki a vizet a bányából és pumpál levegőt a bányába. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.