Könnygázzal oszlattak fel egy korlátozásellenes tüntetést Bécsben

Tizenöt embert vettek őrizetbe és több száz ellen tettek feljelentést Bécsben, ahol szombaton a járványügyi korlátozások ellen tüntetők összecsaptak a rendőrséggel.

Fotó: GEORG HOCHMUTH/AFP

A rendőrség adatai szerint a tüntetésen 3000 embert vehetett részt. Az összecsapásokban három rendőr megsérült, valamint két szolgálati autót megrongáltak. 

Fotó: ASKIN KIYAGAN/Anadolu Agency via AFP

A közszolgálati ORF beszámolója szerint a tüntetések az osztrák, szivárványos zászlók mellett a QAnon nevű konteószekta jelképei is feltűntek. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.