Az olasz kormány szakértője szerint képtelenség most megmondani, hány nézővel lehet nyáron foci Eb-t rendezni

futball
2021 április 12., 11:00

Továbbra is Budapest az egyetlen a nyári foci Európa-bajnokság rendezői közül, amely csurig akarja tölteni stadionját az oda meghirdetett három csoportmeccsen és egy nyolcaddöntőn. A többi városban legfeljebb félházzal játszanák a meccseket, csökkentve a fertőzésveszélyt.

Négy város április 19-ig kapott haladékot, hogy meghúzza a határt. Közéjük tartozik Róma is, az olasz kormány pedig szakértői stábját kérte, mondja meg, mennyi nézővel lehet júniusban biztonságosan meccset rendezni.

photo_camera A Stadio Olimpico 2019-ben, amikor még nyugodtan lehetett meccsre menni Fotó: ALBERTO PIZZOLI/AFP

Franco Locatelli főtanácsadó szerint irreálisan szűk határidőt kaptak az UEFA-tól, hiszen képtelenség ennyire előrejelezni a koronavírus terjedését. A közrádióban azt mondta, jó lenne, ha legalább május elejéig várhatnának a döntéssel. A tervek szerint Olaszországban játsszák az Eb nyitómeccsét, két további csoportmeccset és egy negyeddöntőt.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke korábban azt mondta, a helyek 30 százalékát töltené fel, ami húszezer nézőt jelent. Róma mellett München, Bilbao és Dublin sem döntött még.

Locatelli úgy ilyen óvatos, hogy az elmúlt két hétben százezer lakosra vetítve 393 fertőzöttet azonosítottak Olaszországban. Magyarországon 893-at.

link Forrás