Tiborczék azt állítják, az újranyitásra készülnek a szállodáik, és csak üzleti céllal érkező vendégeket fogadnak

utazás
2021 április 12., 15:11

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feljelentést tett a rendőrségen amiatt, hogy Tiborcz István turai kastélyszállójába hétvégén is érkeztek vendégek.

A turai kastély még 2014 őszén, mielőtt Tiborcz Istvánék megszerezték volna.
photo_camera A turai kastély még 2014 őszén, mielőtt Tiborcz Istvánék megszerezték volna. Fotó: Botos Tamás/444

A hír után a Tiborcz-féle BDPST Group közleményt adott ki, ami szerint az újranyitásra készülnek, és a szállodáik csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogadnak:

„Megkezdte a felkészülést az újranyitásra a BDPST Group. A cégcsoport portfóliójában jelenleg három szálloda található, a BOTANIQ Turai Kastély, a tarcali Andrássy Rezidencia, valamint a belvárosi Alice Hotel. Az újranyitás jegyében mindhárom szállodánál elindult a létesítmények felkészítése, valamint a munkaerő tréningezése.

Jelenleg, maradéktalanul betartva valamennyi érvényes járványügyi jogszabályi előírást, mindhárom hotel csak és kizárólag üzleti céllal érkező vendégeket fogad. Az üzleti célról, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, minden vendég maga tesz nyilatkozatot.

A BDPST Group számára, turisztikai portfóliója vonatkozásában, kiemelt prioritás volt mindvégig a pandémiás időszak során, hogy egyetlen munkavállalóját se bocsássa el. Ennek maradéktalanul eleget is tett a cégcsoport, valamennyi munkavállalóját megtartotta, és biztosította számukra a további munka feltételeit.”

Hadházy korábban azt írta, a járványhelyzet miatt a szállodák csak üzleti és oktatási céllak érkező vendégeket fogadhatnak, és szerinte „valószínűtlen, hogy valaki szombat este érkezik a párjával üzletelni vagy okosodni a fővárostól egy órányira fekvő luxus kastélyba”. Azt írta, leginkább a hétvégi napokon van tele luxusautókkal a szálloda parkolója.