Annál a stégnél tarthatják a következő tárgyalást, ahol gyilkosa vízbe dobhatta VV Fanni testét

bűnügy
2021 április 13., 06:47

Rendhagyó tárgyalásra készül a bíróság Novozánszki Fanni eltűnése ügyében, mert a tárgyalást annál a stégnél akarják megtartani, ahol a vádirat szerint B. László a vízbe dobta a nő holttestét. A hírt a család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor erősítette meg a Borsnak. B. László ügyvédje, dr. Bálint Roland azt mondta, a védelem még nem hallott erről a tervről, de nyitottak rá.

A hétfői tárgyaláson genetikus szakértők megerősítették, hogy a vádlott bérelt autójában talált kötélen lévő vér és a mosógépében talált hajszál is VV Fannitól származik.

„Ritka egy gyilkossági ügy kapcsán, hogy nincs holttest, ilyenkor nem egyszerű feladat bebizonyítani, és emberölés miatt elítélni valakit, ám ez esetben sok – de ami még fontosabb, számottevő és súlyos – bizonyíték áll rendelkezésre a vádlott ellen” mondta a lapnak dr. Lichy Gábor, aki szerint ez fontos mérföldkő az ügyben, és lehet, hogy még idén megszülethet az ítélet is.

A védelem ugyanakkor beazonosíthatatlan nyomokra hivatkozott. „A legfontosabb bűnjel egy hajszál volt, amit az ügyfelem mosógépében találtak, ami egyértelműen a sértett hajszála. Ezt mi eddig sem tagadtuk, hiszen B. László az ölében vitte le Fannit a garázsba, így rákerülhetett a hajszál a ruhájára” – mondta B. László ügyvédje.

A Bors úgy tudja, szakértők mellett a bíróság három tanút idézett be hétfőre, köztük VV Fanni barátnőit, S. Fannit és B. Erikát, a vírushelyzet miatt viszont a bírónő engedélyezte a távolmaradásukat. De elhalasztják annak a két tanúnak a meghallgatását is, akik azt állítják, VV Fanni egy nappal az eltűnése után fodrásznál járt.

A vádirat szerint B. László és VV Fanni találkozót beszéltek meg 2017. november 20-ára a nő lakására, ahol a gyanúsított „a sértett halálába is belenyugodva” bántalmazta. A lakás kirámolása után „a magatehetetlen állapotban lévő sértettet kézben levitte az autóhoz, annak hátsó ülésére tette, és elhajtott a Budapest XIII. kerület, Cserhalom utcáról nyíló, a Rákos patak mellett húzódó elhagyatott szervizúthoz”, ahol a férfi a korábbi bántalmazás következtében eddigre már életét vesztett sértett holttestét összekötözte és a gépkocsi csomagtartójába helyezte. Másnap a szalkszentmártoni bányatavakon keresztül „a Duna bal partján lévő elhagyatott, használaton kívüli régi kompátkelőhöz hajtott, ahol a testet a Dunába helyezte”. A gyilkosság után még egyszer felment a nő lakásába különböző értéktárgyakért.