Két sast mentettek ki a Dunából magyar kajakosok

Két bajba jutott sast mentett ki a Dunából két magyar kajakos, Klaudia és Ricsi, akik épp a Fekete-tengertől a Fekete-erdőig eveznek a folyamon. A mentésről videót is töltöttek fel a Facebookra:

„Összeakadtak. Valószínűleg még mindig harcoltak a vízben? Nagyon óvatosnak kellett lennünk. Nagyon nagy karmú ragadozók. Ha a mentés során megragadnak minket, nekünk is szükségünk lehetett volna mentésre . (A kajak mély karcolásokat kapott.) Először kötéllel próbálkoztunk. Nem igazán sikeresen. Aztán megpróbáltunk előttük evezni, és hagytuk, hogy egyedül másszanak fel a fedélzetre. Ez bevált” - írták a Facebook-posztban.

A pár túrájának egyébként jótékonysági célja is van, Ricsi a Bátor Tábornak, Klaudia a PET Kupának gyűjt adományokat

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.