Küldje el nekünk a laboratóriumi teszteredményét, ha megnézette, hogy az oltás beindította-e az immunválaszt

járvány
2021 április 14., 13:53

Már hárommillióan megkapták legalább az első védőoltást, majdnem 1,3 millióan a másodikat is. Sokaknál kevés idő telt el, ráadásul a különböző vakcinák esetében eltérő, hogy mikortól és mennyire indul be a szervezet immunválasza a vakcina hatására. A nyugati eredmények jobban publikáltak, a keletiek kevésbé.

Próbáltuk megtudni, de nem sikerült, hogy Magyarországon hivatalosan hogyan követik ezeket az eredményeket. Miután több olvasónk is megkeresett minket, és elküldte a saját zsebből fizetett laboratóriumi vizsgálata eredményét, arra gondoltunk, hogy próbálunk egy nagyobb kört megszólítani. Ez nyilván nem egy tudományos kutatás, ugyanakkor érdekes lehet az eredménye, amit aztán több labort és szakembert megkeresve kiértékelünk majd, mire érdemes figyelni, mire jó és mire nem.

Ami fontos. Ne gyorsteszteket küldjenek, mert azok ebben az esetben nem megbízhatóak, hanem olyan eredményeket, amiket vérvétellel laboratóriumokban végeztek el. Jelezzék, ha már átestek az oltás előtt a betegségen, hogy milyen típusú vizsgálatot kértek, mikor és milyen vakcinát kaptak, és az oltás után mennyi idővel végeztették el a tesztet. Várjuk azokat az eredményeket, amik kimutattak antitestet és azokat is, amik nem.

Az eredményeket küldjék el a megirom@444.hu -ra, oltásteszt tárggyal. Köszönjük.

Hogy milyen adatokra van szükségünk, mit tárolunk ezekből, és hogyan vigyázunk az Önök személyes adataira, arról itt olvasható a tájékoztatónk, kérjük, olvassa el.

A beérkezett teszteredményeket itt gyűjtjük össze áttekinthető formában.

Kiemelt videóink