Több mint száz olimpiára készülő magyar sportoló nem kérte az oltást

Lezárult az olimpikonok oltási programjának első köre, ennek során 665 sportoló kapta meg a koronavírus elleni oltást - írja a hvg.hu. Erről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai elnökségi ülésén volt szó.  

Az ülésen a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint arról is beszélt, hogy 512 érintettnek a második dózist is beadták már. 32-en kiskorúak, 20-an azért nem vehették még fel az oltást, mert koronavírusosak voltak, 37-en várólistán szerepelnek,

 103-an pedig egyszerűen nem kérték az oltást. 

Összesen 702 sportoló lesz beoltva. Bár a tokiói olimpián nem lesz kötelező az oltás, az elnökség határozottan felhívta a figyelmet az oltás fontosságára.

A MOB januárban fordult levélben a kormányhoz az olimpiai részvételre esélyes sportolók mielőbbi beoltását kérve. Kulcsár Krisztián, a szervezet elnöke a hvg.hu-nak erről úgy fogalmazott: jóleső gyorsasággal kaptak pozitív választ.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.