Ágyban fekve, e-cigit szívva, hangos zenével a háttérben jelentkezett be a parlament ülésébe az észt képviselő

külföld
2021 április 16., 07:51

A feliratok alapján épp a klímasemlegesség témakörében jelentkezett be egy kérdésre az észt parlament egyik tagja. Észtországban a képviselők dönthetnek úgy, hogy nem mennek be az ülésekre, ilyenkor egy videóalkalmazás segítségével csatlakozhatnak a napirendi pontokhoz.

Tarmo Kruusimäe, a nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata Isamaa párt képviselője is így döntött. Amikor azonban a házelnök-helyettes szólította, hogy tegye fel az előre betervezett kérdését, és kapcsolták az otthonából,

ő az ágyában feküdt, épp elektromos cigit szívott, és egy 80-as évekbeli popszámot hallgatott.

link Forrás

Egy idő után fel is hagyott a házelnök-helyettes Kruusimäe szólítgatásával, és visszatértek a következő ponthoz. Az angol nyelven is publikáló észt ERR szerint ő az a képviselő, akinek a javaslatára jövedéki adóktól mentes lett az elektromos cigaretta folyadékának árusítása az országban.

Kruusimäe Kojamees néven punkrock előadóként is ismert, bár a legnépszerűbb száma inkább foci indulónak tűnik, és nem hagyományos punkzenének. Itt lehet meghallgatni. A félresikerült parlamenti bejelentkezés hátterében viszont sokkal jobb zene szól. A brit Toyah Ieya című száma 1980-ból.

link Forrás

A kereszténydemokrata Isamaa a januári kormányválságig koalíciós pártként a kormány tagja volt.