Ágyban fekve, e-cigit szívva, hangos zenével a háttérben jelentkezett be a parlament ülésébe az észt képviselő

A feliratok alapján épp a klímasemlegesség témakörében jelentkezett be egy kérdésre az észt parlament egyik tagja. Észtországban a képviselők dönthetnek úgy, hogy nem mennek be az ülésekre, ilyenkor egy videóalkalmazás segítségével csatlakozhatnak a napirendi pontokhoz. 

Tarmo Kruusimäe, a nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata Isamaa párt képviselője is így döntött. Amikor azonban a házelnök-helyettes szólította, hogy tegye fel az előre betervezett kérdését, és kapcsolták az otthonából,

ő az ágyában feküdt, épp elektromos cigit szívott, és egy 80-as évekbeli popszámot hallgatott. 

Egy idő után fel is hagyott a házelnök-helyettes Kruusimäe szólítgatásával, és visszatértek a következő ponthoz. Az angol nyelven is publikáló észt ERR szerint ő az a képviselő, akinek a javaslatára jövedéki adóktól mentes lett az elektromos cigaretta folyadékának árusítása az országban. 

Kruusimäe Kojamees néven punkrock előadóként is ismert, bár a legnépszerűbb száma inkább foci indulónak tűnik, és nem hagyományos punkzenének. Itt lehet meghallgatni. A félresikerült parlamenti bejelentkezés hátterében viszont sokkal jobb zene szól. A brit Toyah Ieya című száma 1980-ból.

A kereszténydemokrata Isamaa a januári kormányválságig koalíciós pártként a kormány tagja volt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó