Fülöp herceg haláláig hordta azt a fekete cipőt, amiben 1947-ben elvette Erzsébetet

Több mint hetven évig hordta Fülöp herceg azt a fekete bőrcipőt, amit 1947-ben, az esküvőjén viselt.

„Egymás mellett ültünk, és a cipőnket kötöttük be, amikor mondta nekem, hogy ez ugyanaz a cipő, mint amiben házasságot kötött” - mesélte a herceg barátja, Lord Karan Bilimoria üzletember. Egy 2011-es eseményen voltak együtt, ahol az épületben le kellett venni a cipőjüket. Mikor távozáskor visszavették őket, akkor mondta el neki Fülöp a sztorit.

Fotó: ANTHONY DEVLIN/AFP

Az egyszerű, fekete bőrcipőt a herceg évtizedeken keresztül hordta a hivatalos eseményekre, ahova elkísérte a királynőt. Azt nem tudni, hány alkalommal kellett talpaltatni és javítani.

„Azért csinálta, mert szentimentális ember volt. Ez az őszinteség mindig ott volt benne.” 

Bilimoria szerint a gesztus azt mutatja, hogy Fülöp nagyszerű ember és férj volt, aki mindig egy lépéssel a királynő mögött maradt, és támogatta őt.

II. Erzsébet királynő férjét szombaton fogják eltemetni, a halottaskocsija egy átalakított Land Rover lesz, amit maga készíttetett 16 éven át. (Daily Mail)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó