Lukasenka szerint merényletet terveztek ellene és a gyerekei ellen

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök szombat este Telegram-oldalán azt jelentette be, hogy a fehérorosz hatóságok őrizetbe vettek egy összeesküvő csoportot, amely merényletet tervezett ellene és gyermekei ellen, és valószínűleg kapcsolatban állt az amerikai titkosszolgálatokkal.

 "Elfogtuk a csoportot, elmondták, hogyan tervezték ezt az egészet" - mondta a fehérorosz vezető. "Nyilvánvalóan külföldi titkosszolgálatok tevékenységének is nyomára bukkantunk. Valószínűleg az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt, nem tudom, ki dolgozott ott az amerikaiak közül".

Lukasenka a TASS orosz hírügynökség beszámolója szerint azt is mondta, hogy úgy tudja, Vlagyimir Putyin orosz elnök legutóbbi telefonbeszélgetésük során megkérdezte Joe Bident, hogy az Egyesült Államok meg akarja-e öletni a fehérorosz vezetőt. Erről Lukasenkát maga Putyin értesítette, aki szerint Biden csak hebegett-habogott a kérdés után, de nem válaszolt semmit. Lukasenka mindezért háláját fejezte ki Vlagyimir Vlagyimirovicsnak.

Közben Moszkvában a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) sajtóosztálya azt közölte, hogy őrizetbe vettek két gyanúsítottat, akik katonai hatalomátvételt készítettek elő Fehéroroszországban.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.