Lelőtt egy rendőr egy 16 éves, késsel hadonászó fekete lányt Ohioban

külföld
2021 április 21., 07:43

Egy rendőr lelőtt kedden egy 16 éves fekete lányt az Egyesült Államokban, az ohiói Columbus városában, miután késelési kísérletről szóló bejelentésre érkezett egy családi házhoz, közölték a hatóságok.

Az ohiói eset helyi idő szerint kedden késő délután történt, körülbelül fél órával az előtt, hogy egy minneapolisi bíróságon az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta Derek Chauvin volt rendőrtisztet a Floyd-ügyben. Chauvin tavaly május 25-én, egy rendőri intézkedés során perceken keresztül térdelt az afroamerikai George Floyd nyakán, és ezzel a férfi halálát okozta.

A columbusi rendőrség bejelentésre érkezett egy házhoz, és kaotikus helyzettel szembesült. A rendőrségi sajtótájékoztatón közzétett testkamerás videófelvételen látható, hogy több ember tartózkodott az épület előtt, és egy fiatal lány késsel hadonászva nekirontott két embernek. Az egyik rendőr meglőtte a támadót, aki erre azonnal összeesett. A lány kórházban halt bele sebesüléseibe.

link Forrás

Az incidens után tiltakozások voltak Columbus utcáin, illetve az incidens helyszínénél.

Andrew Ginther columbusi polgármester nyugalomra intett. Azt mondta, a felvételből ítélve a rendőr azért nyitott tüzet, hogy megvédjen egy másik fiatal lányt. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. (MTI, Reuters)