A hétvégén a pesti rakpart mellett az Andrássy út és a Kós Károly sétány is a gyalogosoké lesz

Hagyományőrzők vonulnak ostoraikkal csergetve a fővárosi Hősök terére a pozsonyi csata 1111. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésre az Andrássy úton 2018. július 7-én.Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Főváros a Föld napja alkalmából a hétvégén több közterületet megnyit a sétáló, bicikliző, sportoló és kikapcsolódó emberek előtt. Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás azt írja:

„A pesti rakpart mellett április 24-én és 25-én megnyílik az Andrássy út és a Kós Károly sétány is, így egy három kilométeres sétaút jön létre a Városliget és a belváros között.”

A Kós Károly sétányra nem lehet majd autóval behajtani, az Andrássy úton pedig a középső útpálya lesz autómentes, az autós célforgalom az Oktogon és a Hősök tere között a szervízutakon tud közlekedni. A keresztutcákon át lehet majd hajtani.

A József Attila utcán az északi járda szélesebb lesz, de autóval továbbra is végig lehet majd menni, a 105-ös busz a Podmaniczky utca felé fog közlekedni. Az Andrássy út a földalattival lesz elérhető.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.