A hétvégén a pesti rakpart mellett az Andrássy út és a Kós Károly sétány is a gyalogosoké lesz

Budapest
2021 április 22., 12:19
Hagyományőrzők vonulnak ostoraikkal csergetve a fővárosi Hősök terére a pozsonyi csata 1111. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésre az Andrássy úton 2018. július 7-én.
photo_camera Hagyományőrzők vonulnak ostoraikkal csergetve a fővárosi Hősök terére a pozsonyi csata 1111. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésre az Andrássy úton 2018. július 7-én. Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A Főváros a Föld napja alkalmából a hétvégén több közterületet megnyit a sétáló, bicikliző, sportoló és kikapcsolódó emberek előtt. Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás azt írja:

„A pesti rakpart mellett április 24-én és 25-én megnyílik az Andrássy út és a Kós Károly sétány is, így egy három kilométeres sétaút jön létre a Városliget és a belváros között.”

A Kós Károly sétányra nem lehet majd autóval behajtani, az Andrássy úton pedig a középső útpálya lesz autómentes, az autós célforgalom az Oktogon és a Hősök tere között a szervízutakon tud közlekedni. A keresztutcákon át lehet majd hajtani.

A József Attila utcán az északi járda szélesebb lesz, de autóval továbbra is végig lehet majd menni, a 105-ös busz a Podmaniczky utca felé fog közlekedni. Az Andrássy út a földalattival lesz elérhető.