Betonfalat emeltek közvetlenül a víz elé a Velencei-tó partján, az agárdi szabadstrandon

POLITIKA
2021 április 22., 05:07

„Azt eddig is tudtuk, hogy a polgármester nem szeretné, ha a gárdonyiak és a városunkba érkező vendégek fürdőzésre használnák az agárdi szabadstrandot. De azért a képen látható állapot mégis túlmegy minden határon”

– írja Facebook-oldalán a Gárdonyi Közlöny, ami képet is közölt a szerintük fél méter magas betonfalról, hozzátéve, hogy „nincs olyan érv, amivel ezt meg lehet magyarázni”, illetve „nincs olyan megközelítése balesetveszély, környezetvédelmi, esztétikai, tájképvédelmi, etikai szempontból sem, amely alapján ez a szörnyűség megállná a helyét”.

link Forrás

A bejegyzésben azt írják, felszólítják Gárdony polgármesterét, Tóth Istvánt, hogy „az agárdi szabadstrandra telepített betonfalat haladéktalanul szállíttassa el, és gondoskodjon arról, hogy Gárdony partszakaszain ne helyezzenek el további betonfalat”.

2020 nyarán a Velencei-tó partján, Gárdonyban az egyik szabadstrandot kordonnal kerítették el, a lakosság akkor a kerítést elhúzva járt be a vízbe. Aztán a város ingatlanvagyonából a tó partján közel háromezer négyzetmétert adott el a fideszes polgármester, aki erről egymaga döntött. Tavaly júliusban egy a témában tartott lakossági fórumon Tóth István polgármester azzal érvelt, hogy 5 kilométer hosszú partszakasz van a városban, és hogy szerinte a tó nem bírja el azt, ha ott mindenhol fürödni szeretnének. Ezek után a szabadstrandokat a kommunizmushoz hasonlította, és úgy fogalmazott: „nem jár minden ingyen”.