Koronavírus-számok Magyarországon 05.06.
Elhunytak + 124 Σ 28 297
Kórházban - 270 Σ 4 104
Fertőzöttek + 1 680 Σ 787 647
Tesztek + 20 890 Σ 5 475 551
Egyszer oltottak + 29 341 Σ 4 153 038

Csaló sms-ek érkeznek az oltásra regisztráltaknak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Ismeretlen, külföldi, vélhetően az Egyesült Királyságban regisztrált telefonról érkeznek a lakossághoz sms-ek, amelyben oltási időpont foglalására hívják fel a lakosságot” – mondta Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján, hozzátéve, hogy az Országos Oltási Munkacsoport által kiküldött sms nem külföldi telefonszámról érkezik, ezért mindenkit arra kérnek, hogy a külföldi telefonszámról érkező, oltásra vonatkozó sms-eket hagyják figyelmen kívül. Elmondta, hogy a rendőrség az operatív törzzsel együtt már vizsgálja a külföldi sms-ek eredetét.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó